· 

Een droom komt uit

 

 

Toen ik klein was, wist ik precies wat ik wilde worden: schrijver! De verhalen popten op in mijn hoofd en kwamen in rap tempo op papier. Eerst met pen, toen met de typemachine, nog weer later met de elektrische schrijfmachine en daarna op computer en laptop. Wat  wil zeggen: ik ben toch echt al een tijdje groot.

 

Schrijver was ik nog niet. De verhalenstroom droogde op. Er moest gewerkt worden, er kwamen een partner en kinderen. Maar toch: het bleef kriebelen. Ik wilde nog steeds schrijver worden. Sterker nog, ik ging cursussen volgen, ik maakte echt schrijftijd vrij en toen was daar het manuscript. Een echt manuscript, waarvan ik dacht: als dit een boek zou worden, hoe gaaf zou dat zijn!

 

Nu staan gevestigde uitgevers niet gelijk te trappelen bij een debutant, of het moet van uitzonderlijke kwaliteit zijn (of goed in de markt liggen). Dus het werd wel een beetje een zoektocht. En toen was daar Godijn Publishing. Een uitgeverij met oog voor beginnende schrijvers: regelmatig schrijfwedstrijden, waarvan ik in 2018 er eentje gewonnen heb, en een supergoed project Boek10. Tien schrijvers die de kans krijgen via dat project hun boek uit te brengen. En één van die tien, dat ben ik!

 

28 november wordt een hele bijzondere dag. Dan houd ik mijn eigen boek in handen: Water en Wolfskers. Ik ben nu al blij!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Marjan (vrijdag, 21 februari 2020 18:59)

  Wat een ontzettend mooie stap! Een bevestiging van je talent. Geniet er van!

 • #2

  Anke (vrijdag, 21 februari 2020 19:01)

  Dank je wel, ben er echt zo blij mee! En intussen ook alweer hard aan het werk aan mijn tweede manuscript.

 • #3

  Simone (dinsdag, 20 oktober 2020 18:33)

  Leuke verhalen op je site, en superspannend voor eind november.
  Mijn zus, schrijfster . Xx succes.

 • #4

  Anke (dinsdag, 20 oktober 2020 19:05)

  Dank je wel grote zus, boekenverkoopster! Mooi duo zijn wij zo!

 • #5

  Sandra Wolswijk (zaterdag, 30 oktober 2021 16:38)

  Goed verhaal. Goed geschreven. Ik heb ervan genoten!

 • #6

  Anke (woensdag, 10 november 2021 17:50)

  Hoi Sandra, dank je wel!