Waarom ik schrijf

 

Mijn blogs

De wereld om me heen verbaast me, doet me lachen en soms maakt het me boos. Dat vind je terug in mijn blogs over de alledaagsheid der dingen. Het is hoe ik tegen bepaalde dingen aankijk, misschien ervaar jij het heel anders. Laat het me weten!

 

Jarenlang ben ik werkzaam geweest bij een vakbond, samenwonend, moeder van twee zonen. Man en ik hebben de kinderopvang, scholen, sportclubs en muzieklessen inmiddels achter de rug. In combinatie met werk was dat een hele kluif. De combinatie arbeid en zorg heeft al vele jaren de aandacht van beleidsmakers, journalisten, wetenschappers en vooral van degenen die dit mogen doen zelf. Hoe wij dat hebben kunnen combineren, wat ikzelf anders had willen doen en wat overheid en cultuur daarmee te maken hebben…

Lees mijn blogs en voel je vrij jouw mening met mij te delen.

 

Mijn verhalen

Al van jongs af aan schrijf ik verhalen. Ze vormen zich in mijn hoofd en kunnen daar jarenlang ronddwalen tot het moment daar is dat ze eruit willen. En dan begint het schrijven. In september 2018 was ik de trotse winnaar van de schrijfwedstrijd, georganiseerd door Godijn Publishing. "Pensiongasten" staat als openingsverhaal in de bundel "de grijze klever".

Mijn thriller "Water en wolfskers" verschijnt 28 november, ook bij Godijn Publishing. Nieuwe verhalen liggen te sudderen.

Houd dus mijn website in de gaten. Ik zal regelmatig een nieuw verhaal publiceren. Ik wens je veel leesplezier.

 

Zowel de blogs als de verhalen staan onder het kopje Anke schrijft.